Her er tre fede oplevelser i din kommune: Aarhus og omegn

Profilbillede

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark i år og du bor i Midtjylland, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser i Aarhus  og omegn. 


1. Spil Discgolf i Aarhus  
I Aarhus N og Tilst kan du udfordre dine venner i en omgang discgolf. Alt du skal bruge er en golfdisc – en frisbeelignende skive, som du skal forsøge at kaste i en række kurve, som er opstillet på banen. 

I Aarhus-området kan du kaste dig ud i den sjove aktivitet flere steder. Prøv fx den store bane i Tilst, som rummer 18 huller fordelt mellem træerne i Tilst bypark. 

Du kan også tage til Vestereng og prøve kræfter med discgolf blandt bunkerne. Her kan du spille på en 9-hullers bane omgivet af træer, krat og gamle, tyske ammunitionsbunkere fra 1940'erne. 

Det er gratis at benytte banerne i Tilst og Aarhus N og kræver ikke et medlemskab. 

Du kan læse mere om reglerne i discgolf her. 

Adresse Tilst: Tilst Parkvej 18, 8381 Tilst 
Adresse Vestereng: Vesterengvej 26, 8200 Aarhus N 

Kilde: VisitAarhusregionen  


2. Tag på natureventyr i Aarhus og omegn 
Tag med på et natureventyr i børnehøjde rundt i Aarhus kommunens skønne natur. 

Alt du skal gøre er at hente app’en ’Natureventyr’, som du gratis kan dowloade både til iOS og Android. I app’en finder du 10 natureventyr, som er skrevet unikt til naturområdet i Aarhus og omegn. 

Eventyrene er målrettet børn i alderen tre til otte år og udspiler sig på tværs af Aarhus rundt i byens skove og parker. 

De forskellige eventyr tager dig med på 10 forskellige ruter, der alle tager udgangspunkt i ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved. Fortællingerne er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv og er alle tilsat et strejf af fantasi i form af overnaturlige elementer.

I Vennelystparken og Universitetsparken kan du fx tage med Professor Kvarts på jagt efter tiden, der forsvandt. Eller du kan tage en tur til Havreballe skov, hvor du kan hjælpe det gule, langhalsede plettedyr med at komme i sikkerhed for det hurtige stribede brøledyr.

Du vil undervejs blive inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring skulle efter være en oplagt aktivitet for både børn og voksne.

Du kan læse mere om eventyrene og hente appen ’Natureventyr’ gratis her.

Kilde: bevaegdigforlivet.aarhus.dk


3. Lisbjerg Skov og Shelter 
Ca. 11 km. fra Aarhus Centrum finder du Lisbjerg Skov. Her kan du nyde naturen med familie og venner, mens I cykler, går eller løber langs de gode stier i skoven. 

Du kan også træde ind gennem jernalderporten og besøge en anden verden, hvor du kan lege Asterix og Obelix for en dag. Her kan du fx slå lejr i vagttårnet eller nyde udsigten over skove og søer. 

Har du mod på at overnatte i naturen, kan du sove i en af de fem store shelter i Lisbjerg Skov. Her kan du også lave bål og nyde en hyggelig stund. 

Ved shelterpladsen finder du desuden et toilet, borde og bænke og grillplads. 

Adresse: Randersvej 384, 8200 Aarhus N.

Kilde: VisitAarhusregionen
Flere artikler