Østjyllands Politi: Nyt fra Åbyhøj - tirsdag den 28. april


Åbyhøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Åbyhøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i politikredsen i dag. 

 

Mand efterlyses: Blottede sig muligvis for piger

En mor til en 11-årig pige ringede mandag kl. 13.30 til politiet, efter hendes datter havde fortalt, at hun havde set en mand stå og onanere i en tunnel ved Jernaldervej/Holmstrupgårdvej tæt ved Hasle. 

Pigen og to jævnaldrende veninder var på vej hjem fra skole omkring kl. 13.25, da de gik gennem tunnelen, hvor de så en mand stå med sin penis fremme. Manden vendte sig ikke med front mod pigerne, men stod tilsyneladende og onanerede, så det var synligt for pigerne. Veninderne løb væk fra stedet, og manden løb den anden vej. 

Østjyllands Politi sendte en hundepatrulje til stedet for at afsøge stedet for spor, men det lykkedes ikke at finde frem til manden. 

Pigerne beskriver manden som: 

Mellemøstlig af udseende
Ca. 20-25 år
Sort hår, der sad til siden
Iført kort, blålig jakke og cowboybukser, der var lyse foran og mørkere bagpå
Havde en sort taske på ryggen

Har du oplysninger om manden, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Kvikt vidne førte til kokain-fund

En opmærksom kvinde reagerede hurtigt, da hun mandag kl. 19.20 så to mænd stå og hive i håndtaget i døren ind til Åbyhøj Kirke. Døren var låst, og mændene luskede lidt rundt om kirken, og kvinden syntes, de virkede så mistænkelige, at hun ringede til politiet. 

En patrulje kørte hurtigt af sted, og betjentene fik standset bilen, som netop var kørt fra kirken. Bag rattet sad en 47-årig mand, som blødte ud af næsen og virkede påvirket af stoffer. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, og da betjentene visiterede ham, fandt de omkring otte gram kokain i hans lommer, som han blev sigtet for at besidde. 

Ved siden af føreren sad en 19-årig mand, som havde gemt flere poser med kokain i lommerne og i den ene strømpe. Den 19-årige forklarede, at kokainen var til ham og hans venner, da de sammen skulle fejre hans fødselsdag dagen efter. Han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. 

En 18-årig kvinde, som også befandt sig i bilen, blev ligeledes anholdt, men hun havde ikke noget ulovligt på sig, og blev derfor ikke sigtet. 
Det var i første omgang ikke muligt at fastlægge, hvorfor mændene luskede rundt ved kirken. 


**

 

Skunkplanter beslaglagt i sommerhus

Mandag morgen kl. 8.30 blev en 25-årig mand vækket af en patrulje fra Østjyllands Politi, som bankede på hans sommerhus i Egå. Betjentene reagerede på et tip om, at der skulle være ulovlige stoffer i huset, og det viste sig at holde stik. På adressen var opsat to væksthustelte, og patruljen fandt både cannabisplanter, noget færdigdyrket marihuana og nogle bøtter med skunk. 

Den 25-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og både stoffer, planter og udstyr blev beslaglagt. 

**

 

Politiet slukkede musikken – ung mand sigtet

En patrulje kørte sent tirsdag aften omkring midnat til Tøjhushaveparken i Randers C, hvor nogle unge spillede så høj musik, at det forstyrrede flere beboere i området. Betjentene traf fem unge mænd, som drak øl og havde skruet rigeligt op for deres medbragte anlæg. De fik besked på at slukke musikken, og da de havde gjort det, kørte betjentene igen. 

Cirka 20 minutter efter fik politiet en ny anmeldelse om, at der igen var gang i musikken i Tøjhushaveparken. Da politiet kom frem, havde de unge mænd rigtigt nok skruet op for anlægget igen, og patruljen bad dem denne gang slukke helt, rydde op og forlade stedet. 

Det efterkom mændene, men en 19-årig mand fra gruppen var så utilfreds med politiets ageren, at han på vej væk råbte nedladende ord til betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at fornærme politiet. 

**

 

Brød ind med stegepande og lagde sig til at sove

Et par mænd blev natten til tirsdag kl. 00.23 overrasket af en flyvende stegepande, som endte på vejen ved Europaplads i Aarhus, hvor de kom gående. Stegepanden blev kastet af en mand kun iført underbukser. Han løb ud og hentede stegepanden igen og forsvandt ind i en bygning. Mændene ringede efter det sælsomme syn til politiet, der sendte en patrulje til stedet. 

Betjentene opdagede, at der var knust en rude i en opgangsdør, og i opgangen var der slået hul på en dør ind til et lokale, der p.t. ikke er i brug. Inde i lokalet sad en 30-årig mand i bar overkrop og hvilede sig. Han forklarede, at han havde smadret ruderne med en stegepande, angiveligt fordi han manglede et sted at sove. 

Den 30-årige, der var lettere beruset, blev anholdt og sigtet for hærværk og husfredskrænkelse. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.27 skete der et færdselsuheld i krydset Skejbyparken/Skejbygårdsvej i Aarhus N. En 28-årig mandlig bilist kørte ind i krydset og ramte ind i en 64-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 13.32 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Dytmærsken i Randers. Betjentene fandt en joint på ham, og derfor blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Mandag kl. 14.18 skete der et færdselsuheld i krydset Torve Allé/Laurbærvænget i Tranbjerg. En 28-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i siden på en bil ført af en 40-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 28-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 16.24 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. I bilen lå en peberspray, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Mandag kl. 17.50 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gl. Viborgvej i Randers NV. 

Mandag kl. 21.30 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lerbakken i Randers SV. 

Natten til tirsdag kl. 1.43 blev en 36-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Elverdalsvej i Højbjerg. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privatbeboelse i Østjyllands politikreds. 

På Strandvejen i Aarhus C begået mellem søndag d. 26/4 kl. 23.00 og mandag d. 27/4 kl. 6.50
På Myntevej i Risskov begået mandag d. 27/4 kl. 11.08
På Æblevænget i Lystrup begået mandag d. 27/4 mellem kl. 00.00 og kl. 10.00
På Åskrænten i Egå begået mellem fredag d. 24/4 kl. 15.00 og mandag d. 27/4 kl. 12.00
På Bredkær Parkvej begået mellem onsdag d. 22/4 kl. 14.30 og mandag d. 27/4 kl. 13.15
På Kirsebærhaven i Lystrup begået mellem lørdag d. 25/4 kl. 15.00 og mandag d. 27/4 kl. 7.00
På Klydevej i Risskov begået mandag d. 27/4 mellem kl. 10.00 og kl. 17.20
Kilde: Østjyllands Politi