Østjyllands Politi: Nyt fra Åbyhøj - torsdag den 30. april


Åbyhøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Åbyhøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i Østjyllands politikreds.

**

 

Forsøgte at stikke af på knallert

En 26-årig mand lykkedes ikke med sit forsøg på at køre fra politiet på sin knallert i går i Randers – til gengæld lykkedes det ham at få 10 sigtelser fra ordensmagten. 

Det var en betjent på motorcykel, der kl. 16.55 dirigerede den 26-årige ind til siden, da han holdt i lyskrydset Grenåvej/Ørneborgvej i Randers. Knallertføreren standsede, og betjenten aftalte med ham, at de sammen skulle køre til politigården i Randers for at teste knallertens hastighed. 

Men efter få meter forsøgte den 26-årige at køre fra motorcykelbetjenten. Det foregik i høj fart, op over flere fortov og flere gange over for rødt, inden han kørte ind ad gågaden i Gråbrødrestræde, hvor han smed knallerten og fortsatte flugten til fods. Betjenten var dog hele tiden lige bag ham, og han fik indhentet den 26-årige og lagt ham i håndjern. 

Da den unge mand blev visiteret viste det sig, at han både havde morfinpiller og hash i lommerne. Han blev i alt sigtet for følgende 10 forseelser: 


1. Narkokørsel
2. Ikke at efterkomme politiets anvisninger
3. Kørsel over for rødt lys
4. Kørsel over for rødt lys
5. Kørsel over for rødt lys
6. Kørsel på fortov
7. Kørsel, hvor der var indkørsel forbud
8. Kørsel i gågade
9. Besiddelse 19 morfinpiller
10. Besiddelse af 38 gram hash

Derudover kan der komme yderligere sigtelser, når det er blevet undersøgt, om knallerten er stjålet, og om den er tunet – hvilket politiet ud fra mandens kørsel har en kraftig mistanke om.  


**

Far og to sønner sigtet efter rutinetjek af bil 

Et par betjente fra Østjyllands Politi blev onsdag kl. 15.47 opmærksomme på en bil, der holdt stille i T-krydset ved Harumsvej i Tilst. Der var ikke nogen fører i bilen og patruljen kunne se en mand, der løb fra bilen. Betjentene besluttede sig for at vente på, at manden kom tilbage, og parkerede derfor patruljevognen. Umiddelbart efter kom manden tilbage til bilen, betjentene satte efter og standsede ham ved Havkærvej. 

Den 19-årige mand, som havde ført bilen, var tydeligt frustreret over betjentene og blev iført håndjern for at sikre, at han blev på stedet. Den 19-åriges 22-årige bror ankom kort efter til stedet og var meget aggressiv og truende og blandede sig i betjentenes arbejde. Da den 22-årige efter flere anmodninger ikke ville efterkomme betjentenes formaninger, blev også han ilagt håndjern. Begge mænd var så aggressive, at det ikke var muligt at afhøre dem på stedet, og de blev derfor anholdt og taget med på politistationen.

Situationen tiltrak mange mennesker, herunder blandt andet de to brødres 59-årige far. Den 59-årige blev flere gange bedt om at trække sig væk, men nægtede. De to unge mænd blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og fornærmelser mod politimænd mens deres far blev sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden og fornærmelser.

 

**

 

Brande i skraldespande og containere i Skødstrup og Løgten

Natten til torsdag måtte patruljer flere gange køre til anmeldelser om brand i containere og skraldespande i Skødstrup. Kl. 02.54 kom den første anmeldelse om brand i en container på Grenåvej. Da patruljen ankom, havde brandvæsnet allerede blevet slukket branden. Brandvæsnet forklarede, at de kort før havde slukket en brand i en skraldespand ved Nettos parkeringsplads, kun 20 meter derfra. Kl. 05.28 kom der anmeldelse om brand i en container ved Lærkebakken i Løgten, som ligeledes hurtigt blev slukket. Både containere og skraldespand stod væk fra bygninger, så der var ikke spredning af ild til andre områder og ingen kom til skade. 

Betjentene ledte i løbet af natten i området, men fandt ingen personer. Østjyllands Politi hører gerne fra folk, der evt. kan have set noget, på tlf. 114.


**

 

Kvinde med hund nægtede at forlade ejendom

Natten til torsdag kl. 00.37 kørte en patrulje til en adresse i Lystrup, hvor en en 38-årig kvinde nægtede at forlade stedet. Da betjentene ankom fandt de kvinden liggende mellem anmelders bil og trappen op til entredøren. Kvinden virkede beruset og havde en stor hund med, som hun ikke umiddelbart havde kontrol over. Da betjentene gentagne gange havde bedt kvinde og hunden forlade stedet, og hun stadig nægtede, blev hun til sidst anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for forstyrrelse af den offentlige orden.


**

 

Kom pludselig i tanke om, at køkkenkniv skulle afleveres

Østjyllands Politi kørte flere gange onsdag til anmeldelser om spektakler i forbindelse med en fest på en adresse i Aarhus. Kl. 19.30 var en patrulje kørt hen for at få dæmpet gemytterne, da de blev mødt på trappen af en 39-årig mand med en stor køkkenkniv i hånden. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Efter hans egen forklaring var der opstået et slagsmål i lejligheden. Undervejs i det var han pludselig kommet i tanke om, at han havde lånt kniven af sin nabo, og ville derfor aflevere den tilbage. Den 39-årige var meget beruset og kom med på stationen natten over. 


**

 

Hund fandt narko i bil

En 20-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 17.47 standset af en patrulje i krydset mellem Åbyvej og Vibyvej i Åbyhøj. Patruljen havde en narkohund med sig, som hjalp dem med at ransage bilen. Her fandt den en mængde hash fordelt i flere salgsposer sat ind i forskellige plastdele i bilen. Den 20-årige blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg. 


**

 

14-årig butikstyv nappede sminke og parfume fra to butikker

En patrulje kørte onsdag kl. 16.21 til Matas på Dytmærsken i Randers, hvor en vag havde tilbageholdt en 14-årig pige, der havde stjålet fra butikken. I butikken blev betjentene vist ud i baglokalet, hvor den 14-årige sad. Vagten forklarede, at han havde set hende stjæle flere varer fra butikken. I hendes taske fandt han blandt andet smykker, parfume og sminke til en værdi af 788 kr samt en mængde varer fra Normal til ca. 100 kr.

Betjentene tog kontakt til pigens forældre, som kom og hentede hende, og de sociale myndigheder blev underrettet.


**

 

Campingvogn i flammer 

Østjyllands Politi modtog onsdag kl. 20.23 anmeldelse om brand i en campingvogn på en mark i Hessel nær Grenaa. En patrulje kørte hurtigt til stedet, hvor brandvæsnet kort efter fik branden under kontrol og slukket.

Campingvognen stod langt fra beboelse men nåede at udbrænde helt. Vognen var afmeldt og var tilsyneladende tømt for indbo. Der var ingen personer i vognen og ingen kom til skade.

Et vidne så nær brandtidspunktet en ranglet knallertkører uden hjelm men med maskering køre hen til campingvognen for kort efter at køre fra stedet igen. Østjyllands Politi hører gerne fra folk der kan have set noget i området på tlf 114. 

**

 

To piger stjal BH’er i bilka

To 15-årige piger måtte onsdag kl. 17.46 forklare sig til to betjente, efter at de var blevet tilbageholdt af en butiksvagt i Bilka i Tilst. Vagten var blevet opmærksom på pigerne, da de udløste en alarm, idet de gik ud af selvscanningsområdet. Vagten havde efterfølgende fundet stjålne BH’er i pigernes tasker. Pigerne blev sigtet for butikstyveri og deres forældre og de sociale myndigheder blev kontaktet. 


**

 

Fund af narko i lejlighed i Randers

Specialpatruljen aflagde onsdag kl. 22.10 besøg i en lejlighed på en adresse i Randers NØ. Ved ankomst kunne betjentene ud af en åben terrassedør lugte hash. Da de kiggede sig nærmere om i lejligheden fandt de en mængde amfetamin i salgsposer i fryseren samt flere andre stoffer på lejlighedens sofa. Den 46-årige kvinde, som bor i lejligheden, blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg. En 22-årig mand som befandt sig i lejligheden blev desuden sigtet for narkobesiddelse.

 

**

Færdsel

Onsdag kl. 06.37 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Langelandsgade og Randersvej i Aarhus Nord, da en 58-årig mandlig bilist under et venstresving påkørte en 33-årig kvindelig fodgænger. Påkørslen skete ved lav fart og ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 08.53 skete der et færdselsuheld mellem En bus og letbanen på Hjortshomsvej ved Østbanetorvet i Aarhus. Ingen personer kom til skade ved uheldet og trafikken kunne hurtigt genetableres på stedet.

En 40-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 13.01 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus. Den 40-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

Onsdag kl. 15.22 skete der et færdselsuheld på Djurslandmotorvejen i vestlig retning ud for Trige. Uheldet skete, da en 56-årig kvindelig bilist påkørte en 45-årig mandlig bilist, øjensynligt i forbindelse med et vognbaneskift. Ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 17.18 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Risskov, da en 21-årig kvindelig bilist påkørte en 40-årig kvindelig bilist. Den 21-årige påkørte den 40-åriges bil bagfra, da den 40-årige bremsede op. Ingen kom til skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 19.43 skete der et færdselsuheld på Havnegade ved Kornkajen i Randers, da en 18-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og påkørte et autoværn i midterrabatten. Den 18-årige kom ikke umiddelbart til skade ved uheldet.

En 34-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 20.35 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje ved Tørvebryggen i Randers

En 21-årig mandlig bilist blev natten til torsdag kl. 00.19 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i krydset mellem Lykkesholms Allé og Viby Ringvej i Viby. Patruljen blev opmærksom på ham, da han foretog u-vending ved et skilt om forbud mod dette. Den 21-årige blev desuden sigtet for besiddelse af narko.

Torsdag kl. 00.27 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning ved Randers Nord, da en 28-årig mandlig bilist ramte det bagerste venstre hjørne på en forankørende bil, ført af en 20-årig mand, som med lav fart, da han kørte bag en vindmølletransport. Den 20-årige blev mistænkt for at være påvirket men nægtede selv og blev derfor taget med på politistationen for at få taget en blodprøve. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Nordre Ringgade i Aarhus Nord begået mellem den 28/4 kl. 16.15 og den 29/4 kl. 08.45
På Damagervej i Viby begået mellem den 27/4 kl. 10.00 og den 29/4 kl. 08.00
På Ballevej i Odder begået den 29/4 kl. 13.11
På Smedegade i Risskov begået den 29/4 mellem kl. 07.30 og kl. 15.50

Kilde: Østjyllands Politi