Vær med, når Skæring i fællesskab kvitter røg, snus og damp

Foto: Folkesundhed Aarhus.
Profilbillede

Under sloganet “Aarhus Kvitter - røg, snus og damp” kommer Folkesundhed Aarhus fra den 23. august 2023 til Skæring med et gratis forløb til alle, der ønsker at blive røg- snus- eller dampfri.

Konceptet har tidligere haft stor succes i bl.a. Skødstrup, Tilst og Åbyhøj. I 2022 var seks ud af ti røgfri efter at have deltaget i rygestopforløb hos Folkesundhed Aarhus.

Tidligere på året blev gruppeforløbet afholdt i Lystrup med både unge og ældre deltagere. Her var det tydeligt, at et fællesskab omkring et tobaks- og nikotinstop har stor betydning:

“Det bedste ved forløbet har været støtten fra de andre deltagere og at erfare, at man ikke er den eneste, der har små udfordringer” (Steen, 59 år).

På forløbet bliver du klædt på til at gøre stoppet overskueligt og får redskaber til at modstå trangen og fastholde dit ryge- eller snusstop. Både deltagere og rådgiverne har mange gode erfaringer og råd, som bliver delt. En deltager fra Holme siger:

“Det har i sin helhed føltes som at blive guidet i alle facetterne, sammen med andre i samme båd, af hvad der skal til for at blive nikotinfri. Gruppen har inspireret mig til at holde ved og ikke gå ind i den indre dialog” (Mia, 29 år).

Det er gratis at deltage i Aarhus Kvitter, og der er mulighed for tilskud til nikotinerstatning. Deltagerne mødes 6 gange i Folkehuset Skæring. De første gange forberedes selve stoppet, og efterfølgende er der fokus på at fastholde stoppet både på kort og på lang sigt.

Opstart er den 23. august kl. 16:30, og tilmelding er nødvendig.

Vil du høre mere eller deltage, så ring direkte til tobaksteamet hos Folkesundhed Aarhus på tlf. 40 12 45 43 (hverdage kl. 9-12) eller send en SMS til 1910 med teksten FSAA KVIT (dit navn), og så kontakter Folkesundhed Aarhus dig.

Du kan også læse mere om forløbet på www.slip-fri.dk

Kilde: Aarhus Kommune // Folkesundhed Aarhus
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.